Flex5x är ett kosttillskott för muskler och ledvärk som många har särskilt äldre. Flex5x innehåller en unik mix av ingredienser som är noggrant utvalda. Två kapslar per dag är lagom.

Flex5x

Varför inte prova Flex5x i 60 dagar till halva priset?

För bara 174 kr så får du kapslar för 60 dagar direkt hem till dig.

Prova till halva priset!

Det är bara att ringa för att avbeställa om du inte önskar att motta fler leveranser.

Flex5X innehåller:

 • kollagen II

Ledbrosk består av 70% kollagen

 • Vitamin C, D3 och K2

Vitamin K och D är populärt för att upprätthålla normal benstomme

 • Boswellia Serrata
 • Gurkmeja
 • Mangan

Är Flex5X en bluff?

Nej, då! Flex5X är en faktisk produkt som finns!

Flex5X bluff

Flex5X innehåller flera ingredienser som i studier har visat sig kunna hjälpa mot åkommor.

Får man biverkningar av Flex5X?

Flex5x innehåller naturliga ingredienser som är noggrant utvalda. Om du är orolig för biverkningar så kan du alltid prata med en läkare innan precis som med andra kosttillskott.


Vad är flex5x?


Flex5x är ett kosttillskott som innehåller en unik blandning av naturliga ingredienser som ska ha effekt på muskler och leder, särskilt vid obehag, stelhet och värk. Flex5x säljs som ett abonnemang utan bindningstid av det norska företaget Vitamail AS, som har flera andra produkter för hälsa och välmående.


Hur fungerar flex5x?


Flex5x har flera aktiva ingredienser som påverkar kroppens inflammation, smärta och brosk. Några av de viktigaste är:

 • Boswellia serrata-extrakt: Boswellia serrata är ett träd som växer i Indien och Afrika, och vars kåda har använts i traditionell medicin för att behandla olika inflammationssjukdomar. Boswellia serrata-extrakt har visat sig hämma enzymet 5-lipoxygenas, som är involverat i produktionen av inflammatoriska ämnen som leukotriener3.
 • Vitamin C: Vitamin C är en antioxidant som skyddar cellerna från oxidativ stress och friradikaler. Vitamin C bidrar också till normal kollagenbildning, som är viktigt för broskets funktion och elasticitet.
 • Kollagen typ II: Kollagen typ II är den huvudsakliga typen av kollagen som finns i brosket, och som ger det dess styrka och motståndskraft. Kollagen typ II kan hjälpa till att minska brosknedbrytningen och stimulera broskreparationen.
 • Gurkmeja-extrakt: Gurkmeja är en krydda som har använts i tusentals år för att lindra smärta och inflammation. Gurkmeja-extrakt innehåller curcuminoider, som är potenta antiinflammatoriska och antioxidativa ämnen. Curcuminoider kan hämma flera molekyler som är involverade i inflammationssignalering, såsom cytokiner, NF-kB och COX-2.
 • Zink: Zink är ett mineral som är nödvändigt för många kroppsliga processer, bland annat immunförsvaret, sårläkning och celldelning. Zink bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress och till normal proteinsyntes.
 • Piperin: Piperin är ett ämne som ger svartpeppar dess hetta och smak. Piperin har visat sig öka biotillgängligheten av andra ämnen, det vill säga deras absorption och effekt i kroppen. Piperin kan förbättra effekten av gurkmeja-extrakt genom att hämma nedbrytningen av curcuminoider i levern.
 • Mangan: Mangan är ett spårämne som har flera viktiga funktioner i kroppen, bland annat för benstommen, bindväven och energiomsättningen. Mangan bidrar till normal bildning av bindväv och till att skydda cellerna från oxidativ stress4.
 • Koppar: Koppar är ett spårämne som är nödvändigt för många enzymreaktioner i kroppen, bland annat för järnomsättningen, pigmenteringen och nervsystemet. Koppar bidrar till normal transport av järn i kroppen och till normal funktion av immunsystemet4.
 • Molybden: Molybden är ett spårämne som är involverat i flera enzymreaktioner i kroppen, bland annat för nedbrytningen av puriner, sulfiter och aminosyror. Molybden bidrar till normal ämnesomsättning av svavelhaltiga aminosyror4.
 • Vitamin K2: Vitamin K2 är en form av vitamin K som är viktig för blodkoagulationen, benhälsan och hjärt-kärlhälsan. Vitamin K2 bidrar till normal blodkoagulation och till att bibehålla normal benstomme4.
 • Vitamin D3: Vitamin D3 är en form av vitamin D som bildas i huden när den utsätts för solljus. Vitamin D3 är viktigt för kalcium- och fosforbalansen, benhälsan och immunförsvaret. Vitamin D3 bidrar till normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor, till normala kalciumnivåer i blodet, till att bibehålla normal benstomme, normal muskelfunktion och normala tänder, samt till normal funktion av immunsystemet.

Hur använder man flex5x?


Flex5x rekommenderas att tas två gånger om dagen i 4-6 månader för att uppnå önskad effekt. Det är bäst att ta kapslarna i samband med måltid, eftersom de kan påverka magen om de tas på tom mage. Flex5x bör kombineras med en balanserad kost och regelbunden motion för att få bästa resultat.


Vilka fördelar har flex5x?


Flex5x har flera potentiella fördelar för den som vill ta hand om sina muskler och leder, särskilt vid obehag, stelhet och värk. Några av dem är:

 • Minskad inflammation: Flex5x kan hjälpa till att minska inflammationen i kroppen genom att hämma produktionen av inflammatoriska ämnen som leukotriener, cytokiner, NF-kB och COX-23 .
 • Lindrad smärta: Flex5x kan bidra till att lindra smärtan i muskler och leder genom att påverka smärtsignaleringen i nervsystemet och hämma enzymet 5-lipoxygenas, som är involverat i smärtframkallande processer.
 • Förbättrad broskfunktion: Flex5x kan bidra till att förbättra broskfunktionen genom att stimulera kollagenbildningen, minska brosknedbrytningen och främja broskreparationen.
 • Ökad rörlighet: Flex5x kan bidra till att öka rörligheten i muskler och leder genom att förbättra broskets elasticitet, minska stelheten och värken, samt stödja bindvävens bildning.


Vilka biverkningar och nackdelar har Flex5X?

biverkningar Flex5X


Flex5x har inga kända biverkningar, men det kan finnas vissa nackdelar eller risker med att använda produkten. Några av dem är:

 • Individuell variation: Flex5x kan ha olika effekt på olika personer, beroende på deras genetik, metabolism, kost och livsstil. Det är därför inte garanterat att Flex5x fungerar för alla som provar det.
 • Interaktion med mediciner: Flex5x kan interagera med vissa mediciner, särskilt de som påverkar blodtrycket, hjärtat eller blodsockret. Det är därför viktigt att rådgöra med en läkare innan man börjar använda Flex5x om man har några medicinska tillstånd eller tar några läkemedel.
 • Abonnemang: Flex5x säljs som ett abonnemang utan bindningstid, men det kräver att man ger besked minst 30 dagar innan nästa leverans om man vill avsluta det. Annars får man automatiskt en ny leverans med fyra månaders förbrukning var fjärde månad, för 174 kronor per månad (totalt 696 kronor).

Flex5x är ett kosttillskott som innehåller en unik blandning av naturliga ingredienser som ska ha effekt på muskler och leder, särskilt vid obehag, stelhet och värk. Flex5x kan ha flera fördelar för den som vill ta hand om sina muskler och leder, men det kan också ha vissa nackdelar eller risker. Flex5x bör kombineras med en balanserad kost och regelbunden motion för att få bästa resultat.